„Рилски“ привлече център от „Черноморец“

Снимка: www.botevgrad.com

„Рилски спортист“ продължава с ударната си селекция през лятото. След като привлече крилото Симеон Илиев от „Черно море“ и американеца Тони Гуджино, ръководството на клуба ни се споразумя и с центъра Тодор Тодоров.
„Тошко вече е наш играч, той ще ни помогне под коша. Има опит, борбен е и се раздава на игрището“, сподели наставникът Росен Барчовски, който на практика ще стикова нов състав за новия сезон.
Тодоров идва от „Черноморец“, където записа 24 срещи в редовния сезон с КПД от 13 точки и 7 борби средно на мач. Общо за бургазлии Тошко участва в 33 двубоя със средни показатели от 13.5 пункта и 6.8 овладени топки. Той направи огромно впечатление със себераздаването си на паркета и не веднъж бе хвален от наставника си Дечо Коешинов.
Любопитното е, че ветеранът с еднакъв успех може да се подвизава освен на позиция 5 като център, и на пост № 4 – като тежко крило.
32-годишният Тодор Тодоров е продукт на школата на „Спартак“ /Пл/, където изкара дълги години. През 2012 г. гигантът премина в редиците на „Балкан“, където обаче поради една или друга причина не успя да се наложи.
Все още не е сигурно пък бъдещето на друг център на „Р. спортист“ – юношата Станислав Ваклинов. 207-сантиметровият исполин е с изтекъл договор, като за момента не избързва с решението си да се обвърже с родния клуб.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*