„Рилски” се върна от изоставане с 23 точки, но изпусна „Левски Лукойл” в края

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Пореден изключително оспорван мач изиграха съставите на „Рилски спортист” и „Левски Лукойл” в „Арена Самоков” на 18 април. Гостите имаха водачество в голям период от мача, но накрая трябваше доста да треперят преди да стигнат до победата с минимална разлика – 75:73.
Самоковци отбелязаха първия си кош в мача едва 4 минути след неговото начало. Столчани не срещнаха никаква съпротива от своя съперник в тази първа част и с много лесни кошове успяха да я спечелят с 27:14. „Сините” увеличиха аванса си до 23 пункта в средата на втората част при 47:24 в тяхна полза и сякаш всичко изглеждаше приключило.
Не така обаче мислеха домакините, които методично започнаха да скъсяват изоставането си. Пет минути преди края на мача те стигнаха до равенство 67:67, а малко по-късно дори излязоха напред с 2 пункта. Някои неточности в емоционалните заключителни минути на срещата обаче предопределиха съдбата на възпитаниците на Людмил Хаджисотиров в мача.
Дерек Райт сбърка фатално при последната атака на тима си, но като цяло се представи на висота с 23 точки и 5 асистенции. Другият грешник от последните секунди на двубоя Травис Тейлър също бе на ниво преди това с 21 пункта и 7 борби.
Донеслият победата за своя отбор с две точни хъврляния към коша от наказателната линия 4 секунди преди края Божидар Аврамов бе най-резултатен за столичани с 22 т.
В 26-ия кръг на Националната баскетболна лига, който ще се състои на 21 април, нашите момчета почиват. Ден по-късно – на 22 април, в неделя, в Ботевград ще се изиграе Мачът на звездите, в който ще участват петима наши представители – треньорът Людмил Хаджисотиров и състезателите Йордан Бозов, Дерек Райт, Еван Равънел, Шелдън Джетър и Травис Тейлър.
„Рилски спортист”: Райт 23, Тейлър 21, Георгиев 9, Джетър 4, Маринов /Равънел 8, Бозов 6, Маринчешки 2, Васов/.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*