„Рилски спортист” завърши 2018 година със загуба от „Берое” в Стара Загора

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Втора загуба от „Берое” само в рамките на три дни в края на 2018 г. претърпя баскетболният „Рилски спортист”. След загубата у дома за Купата на България на 27 декември самоковци допуснаха минимално поражение с 81:83 при гостуването си в Стара Загора на 30 декември в двубой от поредния кръг на Националната баскетболна лига.
Мачът премина през много обрати и до последно победителят не бе ясен. Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров започнаха по-уверено, но домакините набързо се окопитиха и на почивката само точка разделяше двата тима. След анкратка събитията на паркета не се промениха, но атмосферата бе доста нагорещена и това доведе до общо три технически нарушения. „Берое” отново излезе напред в средата на последната част и половин минута преди края се виждаше сигурен победител при 80:73. Самоковци не се предадоха и замалко да вгорчат настроението по трибуните. Това обаче така и не стана и баскетболистите на треньора Любомир Минчев стигнаха до победата с 83:81.
След мача Людмил Хаджисотиров се оплака от някои отсъждания на съдийската бригада в края, но подчерта, че отдава загубата предимно на направените цели 20 технически грешки от неговите състезатели.
Плеймейкърът на домакините Конър Франкамп продължава с отличните си изяви в първенството и завърши срещата с 21 точки. Националът Александър Янев добави 18 пункта, а бившият състезател на „Рилски” Николай Стоянов се отчете със 17. Самоковецът Станислав Ваклинов пък бе на паркета едва 14 минути, в които записа една точка и една борба.
Крилото Златин Георгиев изигра силен мач за „Рилски” и се отличи с 20 точки, 8 асистенции и 5 борби. Джейлън Дженкинс реализира 14 пункта, а Юджийн Харис и Малик Диме вкараха съответно 11 и 10 точки.
„Рилски спортист”: Георгиев 20, Дженкинс 14, Харис 11, Гуджино 9, Маринов 9 /Диме 10, Бозов 6, Маринчешки 2, Хаджирусев, Васов/.
В следващия кръг „Рилски” приема „Академик” /Пловдив/ в неделя, 6 януари, от 18.30 ч.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*