“Рилски спортист” загуби от “Балкан” след мъжка битка в Ботевград

Снимка: www.lap.bg

Минимална загуба със 78:83 допусна “Рилски спортист” при гостуването си днес на “Балкан” в Ботевград в дербито от 16-ия кръг на първия и втория в класирането на Националната баскетболна лига. Домакините имаха предимство от няколко точки в по-голяма част от мача и сякаш закономерно стигнаха до успеха. Самоковци обаче могат да съжаляват, че не задържаха преднината си от 6 пункта в последната част, когато поведоха със 76:70.
Все пак големият победител от този динамичен мач като че ли бе не само отборът на “Балкан”. Равностойната игра на двата тима, атрактивните отигравания и почти пълната “Арена Ботевград” превърнаха срещата в един от най-качествените двубои в шампионата и в истински баскетболен празник.
Победата гарантира на “зелените” домакинско предимство срещу “Рилски” в последното трето завъртане на първенството преди плейофите. Нашите момчета пък посрещат тази фаза на лигата с равен актив от по 11 победи и 5 загуби с “Левски Лукойл” и “Академик” /Пд/. Благодарение обаче на по-добрите си показатели в преките двубои възпитаниците на Людмил Хаджисотиров ще бъдат домакини и на двата състава. Освен това те ще приемат в “Арена Самоков” още “Академик” /Правец/ и “Берое” /Стара Загора/, а ще гостуват освен на лидера “Балкан”, още на “Черно море” във Варна, на “Ямбол” и в Плевен на местния “Спартак”.
“Поздравявам моите играчи – играха достойно и се бориха до край. Имахме обаче някои предизвикани технически грешки през първото полувреме, а накрая прибързахме с някои нападения. Смятам, че и двата отбора играха добре, но на моменти и малко нервно от големия залог на мача. Иначе се получи доста добър и атрактивен двубой за зрителите”, коментира наставникът на самоковци Людмил Хаджисотиров. Той допълни, че очаква тежка серия с “Академик” /Пд/ на полуфиналите от турнира за Купата на България. Първата среща с пловдивчани е насрочена за сряда, 14 февруари, от 18 ч. в Самоков. Реваншът е седмица по-късно.
“Рилски спортист”: Тейлър 18 /и 10 борби/, Райт 15, Маринов 10, Георгиев 10, Джетър 4 /Равънел 12, Маринчешки 8, Бозов 1, Иванов/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*