“Рилски спортист” измъчи “Цмоки” в Минск – 91:95

Последната тренировка на “Рилски” преди дуела с “Цмоки”. Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Героичната игра на “Рилски спортист” в гостуването на “Цмоки” в турнира “ФИБА Европа” не стигна за победа и след 91:95 нашите момчета останаха трети в група N на надпреварата. Самоковци обаче все още имат шансове да продължат напред, като за целта трябва да победят словашкия първенец “Комарно” в последния си мач от кампанията – по възможност с по-голяма разлика. Успоредно с това тимът ни трябва да се надява и на добро стечение на обстоятелствата в останалите 6 групи в потока.
В огромната 15-хилядна “Минск Арена” подопечните на Росен Барчовски се държаха храбро, а в началото на сблъсъка и показаха нокти, като взеха първата част с 34:27. Последва логично стабилизиране в редиците на домакините, които обърнаха резултата до почивката с няколко бързи коша за 59:53.
Почти до края на третия период гостите поддържаха пълно равновесие на паркета (за последно при 72:72), но отлично включване на бившия играч на “Рилски” Джъстин Грей и серия от 8:0 за състава от Минск наклониха в не малка степен везните в срещата. До края на мача нашите не се предадоха и държаха в напрежение зрителите в залата, но силите им стигнаха само за по-почетно поражение.
Най-резултатни в редиците на “Р. спортист” бяха американците Тристан Кери и Кори Петрос, които реализираха по 20 точки. 14 т. и 11 асистенции добави Франк Търнър, а с по 10 пункта изпъкнаха Златин Георгиев и капитанът Бозов.
След европейската си одисея самоковци трябва бързо да се настроят към вътрешния шампионат. В петък Йордан Бозов и компания приемат “Черноморец” в опит да влязат сред първите 3 тима в НБЛ. Дуелът с бургазлии започва в 18 ч. в “Арена Самоков”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*