„Рилски спортист” напусна евротурнирите с успех над „Порто” и високо вдигната глава

Снимка: http://www.fiba.basketball/europecup/18-19

„Рилски спортист” отпадна от турнира за Купата на ФИБА Европа с високо вдигната глава след успех с 91:79 при гостуването си на „Порто” на 21 ноември. Самоковци загубиха първия мач с португалците у дома с 81:88, но благодарение на сегашния успех с 12 точки разлика изместиха съперника си от третото място в група F. В следващата фаза на надпреварата пък продължават първият „Варезе” /Италия/ и вторият „Алба Фехервар” /Унгария/, чиито баланс е 5-1.
„Порто” стартира много силно домакинството си в зала „Драгао Кайша” на „Рилски спортист” и към средата на втория период имаше аванс от 15 пункта. Българите обаче се върнаха в мача още до края на полувремето и с тройка на Мирослав Васов намалиха пасива си до само 1 т. при 40:41. Обратът стана факт в началото на третата част, а вече придобили вяра и самочувствие, гостите не изпуснаха контрола върху срещата до края и така се поздравиха с престижната победа.
Пореден впечатляващ двубой изигра най-силният състезател на „Рилски спортист” от началото на сезона Джейлън Дженкинс. 24-годишният американец записа нов дабъл-дабъл от 21 точки и 10 борби, към които добави и впечатляващите за център 6 асистенции, както и 2 „чадъра”. Златин Георгиев също изригна с 21 пункта, а Тони Гуджино остана на косъм от дабъл-дабъл със 17 т. и 9 борби. Добро включване от резервната скамейка направиха и най-опитният и най-младият играч в състава на българите – Йордан Бозов и Мирослав Васов, които добавиха по 9 пункта.
„Рилски спортист”: Дженкинс 21, Георгиев 21, Гуджино 17, Маринов 6, Харис 2 /Бозов 9, Васов 9, Едуърдс 6, Маринчешки, Хаджирусев/.
Това бе последният мач за възпитаниците на Людмил Хаджисотиров в евротурнирите и сега те ще се съсредоточат върху изявите си в местния шампионат. Там следващият им мач е на 24 ноември, събота, когато „Рилски” приема от 18 ч. „Спартак” /Плевен/.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*