“Рилски спортист” показа тежката Купа на България, Общината награди тима с 30 000 лв.

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

14-килограмовата Купа на България бе показана на привържениците на баскетболния “Рилски спортист” преди днешния мач с “Академик” /Правец/, спечелен от домакините с 81:68.
Самият двубой се забави с десетина минути, за да се изпълни специална церемония по награждаването на тима. Кметът Владимир Георгиев и председателят на Общинския съвет Силвия Стойчева връчиха чек за 30 000 лв. на президента на клуба инж. Петър Георгиев. Той заслужи и почетен плакет за развитието на играта с оранжевата топка и за развитието на детско-юношеския спорт в Самоков.
Плакети имаше и за капитана Йордан Бозов и за целия отбор по случай спечелването на втората Купа на България в историята на клуба. На самите плакети бе почетен чрез специален надпис и 10-годишният юбилей на зала “Самоков”. Инж. Георгиев пък изненада приятно състезателите, като ги дари с умалени копия на красивата купа.
След мача с “Академик” пък голяма част от зрителите в залата обградиха своите любимци на паркета, поговориха с тях, взеха автографи и се снимаха с престижния трофей.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*