„Рилски спортист” се бори мъжки, но загуби с 2 точки разлика от „Левски Лукойл”

Осакатеният състав на „Рилски спортист” изигра солиден мач, но въпреки това загуби домакинството си на лидера в Националната баскетболна лига „Левски Лукойл” с 93:95 на 9 февруари.
Срещата в „Арена Самоков” бе изключително интересна и зрелищна и предложи много емоции на близо 1000-те зрители в залата. Гостите първи нанесоха своя удар и след 10 минути игра натрупаха аванс от 11 точки при 29:18. Това обаче не стресна самоковци, които напълно неутрализираха петорката на столичани във втората част и я спечелиха с категоричното 25:9. Три бързи тройки за „сините” в началото на третия период отново върнаха паритета в резултата. Така развръзката остана за последната част. В нея „Левски Лукойл” взе лек превес от 6-7 точки и го поддържаше уверено до последните 30 секунди. Тогава на сцената излезе Мартин Маринов, който наниза три тройки, включително една от 9 метра разстояние, и буквално вдигна на крака привържениците на домакините. Между тях обаче софиянци вкараха всичките си опити от наказателната линия и така си тръгнаха с ценния успех с крайното 95:93.
Треньорът на „Рилски спортист” Людмил Хаджисотиров разчиташе на само 7 баскетболисти в ротацията си, като най-деен сред тях бе Златин Георгиев с дабъл-дабъл от 18 точки и 10 асистенции. Центърът Малик Диме също записа дабъл-дабъл от 17 пункта и 12 борби, а със 17 точки се отчете и Юджийн Харис. Мартин Маринов завърши с 16 пункта след изригването си в края, а с 14 точки срещата приключи Джейлън Дженкинс. Останалите двама души в бяло-син екип бяха Мирослав Васов /7 т./ и Димитър Маринчешки /4/.
Патрик Рембърт и Никола Маравич бяха най-резултатни за „Левски” с по 17 точки, Божидар Аврамов добави 14, а близнаците Деян и Калоян Иванови се отчетоха с по 11 пункта.
Загубата остави самоковци на пето място в класирането, но с мач по-малко от преките си конкуренти „Балкан” и „Академик” /Пд/. Нашите момчета обаче могат да се изкачат на трето място в класирането преди последното завъртане в шампионата, ако победят „Ямбол” на 13 февруари, сряда, от 18 ч. в зала „Самоков”.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*