“Рилски спортист” стигна до бронзовите медали в НБЛ за четвърти път в историята

Снимка: Пламен Лобутов

“Рилски спортист” затвори плейофната серия за третото място с “Академик Бултекс 99” след победа у дома с 92:77 и с 2:0 успеха си гарантира третото място в Националната баскетболна лига. Това е трето поредно и общо четвърто подобно отличие за самоковския състав в неговата история след 2013,2016 и 2017 г. Така възпитаниците на Людмил Хаджисотиров завършиха сезона като медалисти в три от надпреварите, в които участваха – спечелиха Купата на България и заеха третото място в Балканската лига и вътрешното първенство. Преди това пък нашите момчета загубиха от литовския “Невежис” в първия квалификационен кръг за Купата на ФИБА Европа.
Гостите от Пловдив влязоха в мача със серия от 7 поредни точки. Тройка на Златин Георгиев отпуши домакините, които още до края на нервната първа част поведоха след два точни наказателни удара на капитана Йордан Бозов за 14:13. След известни колебания през втората част “Рилски” увеличи аванса си до 15 пункта в третия период и нямаше проблеми да поддържа комфортната си преднина до края.
Дерек Райт изигра най-силния си и резултатен мач за сезона, като завърши с дабъл-дабъл от 27 точки и 11 асистенции и коефициент на полезно действие 36! Травис Тейлър записа 15 точки, Йордан Бозов и Шелдън Джетър добавиха съответно по 14 и 13 пункта, а рожденикът Златин Георгиев се отчете с 10 пункта и 9 борби.
В стартовата петица на “Академик” личаха имената на бившите състезатели на “Рилски” Александър Груев и Станислав Ваклинов, които отбелязаха съответно 14 и 5 точки. Като резерва за гостите се появи и още един самоковец – Адриян Секулов, но за краткия си престой на паркета той не успя да остави следа в мача.
“Рилски спортист”: Райт 27, Тейлър 15, Георгиев 10, Маринов 5, Маринчешки /Бозов 14, Джетър 13, Равънел 8, Иванов, Васов/.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*