“Рилски” с най-добро нападение и най-добра защита в Софийска област

Футболистите на “Рилски спортист” се поздравяват след поредната голова атака

Поредно признание за новия член на Югозападната “В” група “Рилски спортист”! Самоковци, които преодоляха три баража преди да се класират за третия футболен ешелон, са тимът с най-доброто нападение от всички отбори в Софийска област.
Нашите момчета записаха на сметката си внушителните 94 попадения в 20 срещи от първенството. Това прави средно по 4,7 гола на мач. Показателите на “оранжевите” можеха да бъдат и още по-големи, ако не бяха няколкото служебни победи с по 3:0 над отказали се съперници в групата.
Най-близките преследвачи на тима ни по броя на реализираните попадения са “Бенковски” /Костенец/ и “Керамик” /Елин Пелин/ – с по 53 опънати мрежи.
В класацията за най-малко допуснати голове отново лидер е “Рилски”. Вратарите на отбора са допуснали едва 12 попадения през сезона или средно по 0,6 гола на мач. Най-близко до “Р. спортист” по този показател е основният му съперник през сезона “Бенковски”, който е инкасирал с 3 попадения повече от първенеца в Източната “А” областна група. Същия брой голове е допуснал и лидерът в Западната “А” областна група “Торнадо” (Безден).
Към 94-те попадения в редовния сезон футболистите на “Рилецо” добавиха още 12 в трите плейофа за “В” група. Васил Киров и компания сразиха последователно “Драгоман” /7:2/, “Бенковски” /3:2/ и “Кюстендил” /2:0/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*