„Рилски” трети за Купата

„Рилски спортист” надигра с 81:72 тима на „Ямбол” и заслужи третото място в турнира за Купата на България. Възпитаниците на Росен Барчовски силно желаеха победата в Двореца на културата и спорта във Варна и логично се окичиха с бронзовите медали.
Двубоят премина под диктовката на нашите, които с разнообразна игра в нападение натрупаха сериозна преднина още на почивката – 49:31. Изключително деен в тези минути бе младокът Христо Захариев /реализирал общо 20 точки/, който вкара няколко зрелищни коша. Бранко Миркович също нямаше спирка, а поредно добро включване направи юношата на клуба Станислав Ваклинов /9 пункта и 4 борби/. „Жълто-черните” не можаха да покажат на какво са способни и само отпускането на съперника им в заключителната част позволи да наваксат част от изоставането си.
Преди този двубой, на полуфинала, нашите загубиха минимално от „Левски” в изключително оспорван сблъсък.
Радост в щаба на „Рилски” имаше не само от спечелената трета позиция, но и заради индивидуалните трофеи, които заслужиха с играта си Захариев и Бане Миркович. Ицо бе избран единодушно за най-добър млад играч на надпреварата, а сърбинът заслужи признанието за стрелец № 1 на турнира с реализираните общо 50 точки в двубоите с „Черно море”, „Левски” и „Ямбол”. Той получи наградата си лично от президента на баскетболната федерация Георги Глушков.
След турнира старшията Барчовски сподели: „Доволен съм, в тази конкуренция смятам, че третото място е голям успех за нас. Ако съдим по резултатите и по играта наистина сме най-близо до „Лукойл Академик” и „Левски” в момента. Отпускане обаче не можем да си позволим, тъй като още в следващия кръг от първенството имаме тежък съперник – „Балкан”.”
Преди това пък – на 7 март, четвъртък, от 18 ч. „Рилски спортист” приема в „Арена Самоков” израелския „Галил Гилбоа” в среща от поредния кръг на Балканската лига. Във временното класиране на 6-те най-добри тима самоковци са 4-и с мач по-малко, а съставът от Обетованата земя – 5-и.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*