„Рилски” търси първа победа над „Балкан” от 8 г.

Точно 2863 дни или почти 8 г. изминаха от последния успех на „Рилски спортист” над „Балкан” /Ботевград/. Победата идва на 23 ноември 2008 г., когато самоковци печелят с 2:0 домакинството си на ботевградчани в двубой от 14-ия кръг на тогавашната Западна „Б” група. Мачът се е играл на ст. „Искър” пред едва 200 зрители. Точни за „скиорите” са крилото Васил Костов и ексцентричният нападател от Кот д`Ивоар Фидел Куаме. В този двубой са участвали и четиима футболисти от сегашния състав – адашите Виктор Колев и Виктор Младенов, Ивайло Захариев и Иван Гемеджиев.
Квартетът със сигурност ще иска да си отмъсти за последните 3 двубоя в съперничеството между двата най-големи града в областта, в които нашите момчета регистрират едно равенство и допускат две загуби при голова разлика 0:6.
Първо, в ответната среща за сезон 2008/09 на ст. „Христо Ботев”, в мач от предпоследния 29-и кръг, „оранжевите” явно изпадат предсрочно в лятно настроение и губят с… 0:5. Така те допускат да бъдат изпреварени от „Балкан” с 1 т. в крайното подреждане – нашите завършват първенството 6-и, докато съперникът им е 4-и.
Година по-късно „Рилски” изпада от професионалната Западна „Б” група, а немалко влияние за това оказват и мачовете срещу ботевградчани.
В 10-ия кръг самоковци не успяват да наложат волята си като домакин и двубоят завършва при миролюбивото 0:0. На 18 април 2010 г., в последната официална среща между „Р. спортист” и „Балкан” до момента, нашите инкасират поражение с 0:1 и малко по-късно губят професионалния си статут. Впоследствие двата тима така и не се засичат повече.
С оглед на временното класиране на Югозападната Трета лига възпитаниците на Петър Аджов са сочени за фаворит в предстоящия сблъсък на ст. „Искър” в неделя, 25 септември, от 17 ч. „Оранжевите” делят 10-ото място с „Хебър” /Пазарджик/, докато ботевградчани все още не познават вкуса на победата и след 4 равенства и 3 загуби са окупирали незавидната 16-а позиция от общо 18 отбора. Нашите момчета обаче не бива да подценяват противника, тъй като „Балкан” е единственият тим, успял да отмъкне точка от лидера в подреждането „Миньор” /Перник/. Двата състава завършиха при атрактивния резултат 3:3 в началото на септември в Ботевград.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*