“Рилски” хвърли бомбата – нокаутира “Лукойл” в Правец!

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Историческа първа победа над “Лукойл Академик” в Правец в редовния сезон на Националната баскетболна лига постигна вчера, 4 февруари, “Рилски спортист”. Самоковци сразиха “студентите” със 75:66, като това бе първа загуба у дома за хегемона на родния баскетбол от 12 март 2016 г., когато тимът на Тони Дечев бе надигран от “Берое”.
Мачът в Града на Тодор Живков бе абсолютно равностоен и двата състава вървяха “кош за кош”. Доказателство за това бяха и минималните разлики след първите три периода – 22:19, 35:38 и 52:55. Страхотната игра на възпитаниците на Людмил Хаджисотиров в защита бе пренесена и в нападенията на тима в последната четвърт, която нашите момчета спечелиха с 20:14 и се поздравиха с крайния успех в срещата – 75:66.
Това бе втора победа за “Рилски” в Правец през новия век и общо десета в историята над “Лукойл Академик” от 81 изиграни срещи.
Пореден много силен двубой за “Рилски” изигра Ди Джей Шелтън, записал страхотен “дабъл-дабъл” от 26 т. и 12 борби. 14 пункта добави друг американец – Еван Бруинсма, а капитанът Йордан Бозов и янкито Тони Уудс се отчетоха с по 10 т.
В следващия кръг самоковци приемат приятната изненада на първенството “Академик”. Пловдивчани заемат втората позиция в първенството към момента, но ще имат тежък тест при гостуването си в Самоков в събота, 11 февруари, от 18 ч.
“Рилски спортист”: Шелтън 26, Бруинсма 14, Бозов 10, Паркър 8, Георгиев 1 /Уудс 10, Иванов 4, Стоянов 2/.

Снимка: www.lap.bg
Снимка: www.lap.bg

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*