“Рилски” шокира “Лукойл” насред Правец, поведе с 1:0 в полуфиналната серия

Снимка: Пламен Лобутов

“Рилски спортист” сащиса хегемона в българския баскетбол в последните десетина години “Лукойл Академик” като спечели първата среща от полуфиналната серия в Спортния комплекс в Правец с 89:80 след продължение! Самоковци отново показаха задружната, борбена и концентрирана игра от третия мач на четвъртфиналите с “Балкан” и напълно заслужено изпратиха съперника си в нокдаун.
Мачът започна по-добре за възпитаниците на Людмил Хаджисотиров. След 10 мин. игра те имаха предимство от 7 пункта – 20:13. Домакините обаче натиснаха педала и още до края на първото полувреме обърнаха резултата за 38:36. Възходът в редиците на водения от Тони Дечев тим продължи и в третия период, след който “студентите” имаха двуцифрена преднина – 64:54. “Рилски” обаче не се отказа и съумя да намали пасива си на едва 3 т. минута преди края. Кош с фаул на Златин Георгиев 29.6 сек. преди края изпрати срещата в продължение при 74:74, тъй като и двата тима не се възползваха от последните си атака в редовното време.
Допълнителните 5 мин. започнаха ялово и цели 2 мин. нито един от отборите не успя да намери точната траектория към противниковия кош. Това все пак стори Дарин Иванов, реализирал едно изпълнение от фаул линията. Тимът от Правец отвърна с тройка за 77:75, която веднага бе върната от Еван Бруинсма, а нов успешен опит от зоната за 3 т. на Йордан Бозов увеличи аванса на “Рилски” на 81:77. Баскетболистите на “Лукойл” отново не материализираха усилията си в нападение и бяха наказани от Ди Джей Шелтън, реализирал за обезкуражаващото 84:77 след супер завъртане пред коша на “студентите”. Нашите момчета спечелиха надстрелването от фауллинията до края и се поздравиха с престижния успех – 89:80.
Припомняме, че това е втора победа за “Рилски” при гостуване на “Лукойл” за календарната 2017 г. “Бяло-сините” си тръгнаха щастливи и при една от двете си визити в Правец в редовния сезон.
“Рилски спортист”: Бруинсма 22, Бозов 20, Георгиев 16, Иванов 3, Вутев /Шелтън 20, Франсис 6, Стоянов 2, Секулов/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*