Румен Хаджиянков е новият мениджър на жените

Женският тим на „Рилски спортист“ ще има нов мениджър. Това е Румен Хаджиянков, който е добре познат в баскетболните среди.
„Румен Хаджиянков ще бъде мениджър на женския отбор. Той е човек, който има огромен опит и ще ни бъде от полза. Въпреки възрастта си има голямо желание да работи, не е като някои 20-годишни „специалисти“, заяви президентът на клуба инж. Петър Георгиев. Той обаче не пожела да разкрие повече подробности около отбора. „Още е рано да правим изявления за жените. Около 10 септември ще направим същото представяне като на мъжете и тогава ще има повече новини“, допълни Георгиев.
Румен Хаджиянков е роден през 1944 г. Завършил е журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. Работил е във в. „Народна младеж“. През 1976 година, по покана на тогавашния генерален директор на телевизията Иван Славков, отива на работа в БНТ. Така се среща с някои от най-големите звезди в световния спорт. Пътувал е по цял свят. Отразявал е три олимпиади, бил е на много световни и европейски първенства по лека атлетика. В телевизията коментира и почти всички най-големи баскетболни срещи. Съпругата му е една от най-известните баскетболистки в миналото – Нина Хаджиянкова.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*