Руска фотоизложба в Самоков

Фотоизложба под надслов “Россия – берега моей душой” /”Русия – бреговете на моята душа”/ е уредена в общинската библиотека “Паисий Хилендарски”.
На откриването на 25 януари Албена Ихтиманска, главен библиотекар, представи председателката на клуб “Малахит” – самоковската структура на руския съюз на съотечествениците, Марина Шуманова.
Г-жа Шуманова поясни, че изложбата е дело на младежката организация на съюза.
Подредени са 12 табла с общо 34 снимки на забележителности от Русия – паметници, оригинални сгради и природни картини от районите на Москва, Санкт Петербург, Нижни Новгород, езерото Байкал, Иркутск, както и от побратимена Кострома.
Автори на снимките са младежи – главно ученици и студенти, от Русе, Стара Загора, Перник, Самоков, които са пътували до Русия, до родните места на своите майки. Първата подобна изложба е била уредена в Руския център в София.
Г-жа Шуманова благодари на любезните домакини от библиотеката и им подари книга. Изразено бе признание и на членовете на Руския клуб в града ни и на всички присъстващи.
Стана ясно, че всeки фотос на изложбата е номериран, за да може да се проведе и своеобразен анонимен конкурс за най-красива снимка. Посетителите активно се включиха в номинациите. Резултатите ще бъдат обявени на 14 февруари.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*