„Р. спортист” – “Рилец” – 2:1 в контрола

Самоковци записаха трета поредна победа в подготвителния период

Победният ход на ФК “Рилски спортист” в контролите продължава. След две победи с по 7:2 над “Марица” /Пд/ и “Левски” /ДБ/, в събота, на 24 август, самоковските футболисти се справиха, макар и с минимален резултат, и с отбор от общината – “Рилец” /Говедарци/.
За разлика от предишните две проверки, когато почти не срещнаха съпротива, сега домакините трябваше да преодоляват доста по-добре организиран съперник.
Самоковци поведоха в резултата в 26-ата минута чрез Кристиян Додов. Младокът получи ювелиран пас от плеймейкъра Васил Киров и сам срещу вратаря не сгреши. Това бе трето поредно попадение за юношата на клуба, той се разписа и в предишните два дуела.
В 37-ата мин. гостите от Говерадци вече изоставаха с 0:2, след като универсалният Виктор Колев прати топката в мрежата, изведен в “чешка уличка” от неуморния халф Янко Ангелов.
Комплименти за отличното си представяне заслужи и двойката централни защитници Калоян Кирилов – Иван Гемеджиев. Двамата не оставиха шансове на противниковите нападатели през първата част, въпреки че позициите им изненадаха привържениците на отбора. По принцип Гемето играе на крилото, а Кирилов най-често се подвизава като атакуващ полузащитник.
Капитанът на “Р. спортист” Васил Киров пък направи жест към стража Венцислав Зографски, давайки му да носи лентата през всичките 90 минути. Окрилен от доверието, Зографски спаси своите от изравняване в заключителните минути на сблъсъка, предотвратявайки два чисти гола.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*