Самоковец прави безплатно сайт на футболния отбор

Въпреки сравнително незавидната ситуация, в която се намира футболът в Самоков през последните години, в града ни има хора, които милеят за добро настояще и стабилно бъдеще на „Рилски спортист”. Компютърният специалист Илиян Чалгънов се зае собственоръчно и без никаква материална изгода да направи интернет сайт на клуба.
На пръв поглед – нещо хубаво, полезно, макар някой ще каже, че не е от първа важност. Да, бих се съгласил донякъде с подобно становище. Но бих казал – колко по-добър би бил нашият свят, в частност нашият клуб, ако всеки, който може, да му подаде ръка – дали с направата на онлайн платформа, дали с нови екипи, дали с няколко топки, дали с транспорта за гостуванията, дали просто с присъствието и подкрепата си от трибуните на ст. „Искър” при домакинствата на тима…
Затова и смятам, че благородните постъпки, като тази на Чалгънов, трябва да се популяризират, за да стигнат, от една страна, до хората, които биха помогнали по един или друг начин на тима и, от друга – да вдъхнат оптимизъм и надежда у зрители и футболисти.
Очаквайте отговора на въпроса „Защо го прави”, както и какви други идеи има Илиян Чалгънов, в интервюто ни с него в следващия брой на вестника.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*