Самоковката Катя Пенева – кандидат за най-стилна жена на годината

Катя Пенева

Младата ни съгражданка и известен фотомодел Катя Пенева е една от номинираните в тазгодишния конкурс „Жена на годината” на сп. GRAZIA.
Финалът на конкурса – 8 декември, неделя – наближава. Особено е интересна новата категория – за най-добър личен стил на Fashion Days, която ще бъде дадена за първи път. Сред номинираните за най-стилна българка е именно и нашата Катя Пенева.
Самоковско момиче обаче ще трябва да се пребори с доста известни имена – Мария Силвестър, Мария Илиева, Антония Йорданова и Деница Атанасова-Гергова. За да успее Катя, можем да помогнем и ние, съгражданите й, като изпратим SMS на номер 2250 с текст STYLE 4, своето име, фамилия и град на латиница най-късно до 8 декември, когато ще бъдат връчени наградите на списанието.
Катя Пенева е сред най-успелите ни манекенки зад граница. Тя рекламира продукти на Nissan, Martini и Palmers, но си пада и по дивите танци, гневните зебри и залезите над дома й в Кейптаун, ЮАР.
Катя е родена на 26 март, зодия Овен. По модата я запалва баща й, въпреки че в началото идеята да стане модел не й се струвала особено привлекателна. Кариерата й стартира през 1998 г., когато 17-годишна печели конкурс за модели „Best Model“ на агенция Visages Model Group, за която продължава да работи. Наричат я „Тялото на Визаж“ заради перфектните й мерки. Снимала се е за американското издание на Harper’s Bazaar, австралийския Cosmopolitan, американското, немското и южноафриканското издание на ELLE, италианския Vogue, немската Amica, италианските Glamoure и Luna и др. Била е рекламно лице на водка № 5, водка Flirt, Vodafone, Johnson&Johnson, бански „Делфина” и др.
Катя е вече омъжена. В девическите си години в Самоков е тренирала баскетбол. Познати са и ски пистите на Боровец. Сега се упражнява с йога. За разтоварване играе с удоволствие тенис и свири на цигулка.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*