Самоковските полицаи спечелиха благотворителния футболен турнир

Над 2300 лв. бяха събрани по време на благотворителния футболен турнир за служители на Министерството на вътрешните работи от Софийска област, състоял се на 13 и 14 декември в „Арена Самоков”. Сумата ще послужи за лечението на старши полицай Емил Златков от Костенец, който е с установено спиране на бъбречната дейност и му е назначена хемодиализа три пъти седмично.
Самата надпревара бе спечелена от отбора на Районното управление на полицията в Самоков. Домакините победиха последователно в своята група колегите си от Костенец с 5:3, Ихтиман с 4:0, Елин Пелин с 4:1 и Пирдоп с 6:2. На четвъртфинал, в повторение на миналогодишния загубен финал, самоковци този път се справиха със съпротивата на РУП-Своге и стигнаха до успех с 4:3 след изпълнение на дузпи и 1:1 в редовното време. Местните полицаи бяха безкомпромисни и надиграха с 5:1 Костинброд в полуфинала, а в спора за титлата спечелиха с 1:0 срещу достойните си опоненти от Ботевград.
Служителите на реда от Елин Пелин пък се класираха на трето място след също минимален успех с 1:0 над Костинброд.
Кирил Божков вкара 10 гола и остави голмайсторския приз в Самоков. Редом с него в нашия тим играха вратарят Илиян Иванов и полевите играчи Васил Вардаров, Владимир Чалъков, Димитър Хаджийски, Ивайло Анев, Стефан Карагеоргиев и Янко Рогачев.


Най-добър вратар стана Валентин Василев от Елин Пелин, а за най-добър състезател бе обявен Николай Георгиев от Ботевград. Отличието за феърплей пък отиде при отбора на Областната дирекция на МВР.
Наградите на призьорите връчи зам.-кметът на Самоков Люба Кленова.
Турнрът бе организирана от спортен клуб „Мусала” при ОД на МВР в Софийска област. Почетният председател на клуба Любомир Рангелов остана изключително доволен от старанието и коректното отношение на участниците и благодари за съдействието на домакините от залата, както и на полицията и Общината.
Желаещите да се включат в дарителската кампания могат да изразят своята съпричастност на банкова сметка:
ЦКБ
IBAN: BG24CECB 9790 1082 1722 00
Емил Стоянов Златков

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*