Самоковските състезателки по аеробика – 6-и в света!

София Вададжийска, Синтия-Мари Ангелова, Емилия Будинова, Анита Гаврилова и Мари Босилина, снимани в Канкун /Мексико/

Състезателките от клуба по аеробика „Самоков” Анита Гаврилова, Синтия-Мари Ангелова и София Вададжийска, заедно с две представителки на „Левски Йова” – Емилия Будинова и Мари Босилина, се наредиха на 6-о място на световното първенство по спортна аеробика в Канкун, Мексико, при групите 15-17 г.
Престижното класиране те заслужиха след 7-то си място в квалификациите и отличното представяне на съчетанието си на финала на 25 юни. Успехът на талантливите спортистки е знаменит, като се има предвид, че световното първенство е най-сериозния тест за състезателите, а конкуренцията е огромна.
На косъм от класиране за финалите пък остана групата при тройките /Гаврилова, Ангелова и Будинова/. Те изпревариха 16 формации и завършиха на 9-а позиция, като само първите 8 екипа продължиха за финалната фаза на надпреварата.
Още една самоковка завоюва призово класиране. Симона Благоева се класира 12-а с индивидуалното си изпълнение при девойките между 12 и 14 г.
Българските представители завоюваха два златни и един бронзов медал от форума. Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов защитиха титлата си на двойки при 15-17-годишните, а дуетът Минна Ангелова и Тихомир Баротев финишира две позиции зад тях. А. Папазов донесе още едно злато за България от състезанието при юношите.
Страхотното представяне на родните гимнастички дойде точно в навечерието на 8-годишнината от основаването на самоковския клуб на 26 юни 2006 г.
Треньори на самоковските гимнастички са Диана Борисова и Калоян Калоянов. К. Калоянов бе и част от родната делегация в Мексико.
Състезатели от 42 държави спориха за титли и призови места при подрастващите на световното.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*