Самоковският клон на „Училища Европа” чества 20-годишен юбилей

20 години от откриването на учебната база на „Училища Европа” в града ни се навършват през 2014 г.
„През първата година приехме 175 ученика – и млади, и по-възрастни, които ни дадоха огромен кредит на доверие, а ние не ги подведохме”, спомни си за лятото на 1994 г. ръководителката на самоковската учебна база Виолета Христова.

Виолета Христова: „Работя с много любов и всеки ден за мен е като едно ново начало…”

Веригата образователни центрове е създадена през 1993 г. с предмет на дейност разработване и внедряване на програми за езиково обучение и квалификационни курсове, обучение по професии, информационни технологии и мениджмънт, съобразени с международните стандарти и изисквания.
Основател на „Училища Европа” е нашият съгражданин Георги Христов. Неговата съпруга Маргарита Христова пък е управител на регионалния софийски клон на веригата. С голям концерт в зала 1 на НДК в София на 18 май м. г. е тържествено отбелязан 20-годишният юбилей на компанията. На концерта са присъствали и голяма група самоковци – възпитаници и приятели на образователната институция. В момента веригата има клонове в над 50 града в България.
„Учение през целия живот – това е нашето мото. Разработваме гъвкави програми – целогодишно обучение, летни курсове и занимания, обучение в извънработно време. Предлагаме интензивно и модулно обучение по всяко време на годината с идеята да сме в услуга на нашите клиенти. Много наши ученици са се възползвали и от езиковите лагери в страната и чужбина – най-вече във Великобритания и Малта”, уточни г-жа Христова. Тя допълни, че възпитаници на училището са се реализирали успешно в европейски институции и известни фирми и компании. „Получавали сме поздравителни и благодарствени писма от тези хора. Няма как да не бъдем щастливи, защото те оценяват факта, че тук са ги обучавали истински професионалисти и това им е помогнало в живота”, допълни Христова.
Тези професионалисти – това са учителите Галя Праскова, Оля Генчева, Венета Симитчийска, Емилия Балабанова, Халил Ал Хакак, Мариана Николова, Марияна Русинова, Сия Кузова, Гергана Шейнова, служителката Нели Марчина, както и всички преподаватели, които са дали своя ценен принос за обучението на учениците през изминалите две десетилетия.
Работещите в чужбина бивши възпитаници на самоковския клон са били улеснени и от получените сертификати тук, на местно ниво, които се признават в другите страни както по отношение на работата, така и за продължаване на обучението.
От 3 години училището е и оторизиран изпитен център на Университета Кеймбридж. Тук учениците могат да се подготвят и за международните сертификати TOEFL, IELTS, SAT, CAE, JET, SET, FCE, CPE…

„Предлагаме изучаване на английски, немски, френски и испански език, както и български за чужденци. Много наши клиенти са се възползвали и от компютърното обучение”, поясни В. Христова. „Училища Европа” работят и с корпоративни клиенти, както и по програмата „Аз мога повече”, финансирана по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” на Европейския съюз, която предлага обучение за работещи хора. „За да идват при нас, значи има добри отзиви”, изтъкна Христова.
Тя уточни, че във връзка с предстоящата нова учебна година вече се предлага като улеснение и разсрочено плащане, включително месечно плащане на вноски. Предвидени са и различни отстъпки и бонуси, от които могат да се възползват желаещите.
„Училища Европа” е и спонсор на футболния клуб „Рилски спортист”, участва и в различни благотворителни инициативи. Собственикът на веригата Г. Христов наскоро пък дарил 5000 лв. за изграждането на новия храм „Св. Пантелеймон” в двора на самоковската болница.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*