Самоковският клуб по художествена гимнастика „Джорджия” празнува първи рожден ден

В навечерието на коледните празници – на 22 декември, в тренировъчната зала на „Арена Самоков”, своята първа годишнина чества самоковският клуб по художествена гимнастика „Джорджия” с ръководител Джорджия Попова. Годишният концерт-продукция се превърна в истински празник на младостта, динамиката, красотата и неподправената детска радост. Малките гимнастички показаха под звуците на популярна музика ритмични движения, сполучлива екипна игра, стремеж към съвършенство и достойно представяне. Някои от момичетата – Виктория Ярева, Кармин Боруджиева и Мария-Анджела Красимирова, се осмелиха да излязат пред многобройната публика и с индивидуални съчетания, а Елица Минкова дори използва топка при изявата си.


Пред не по-малко въодушевените си родители, близки и приятели в залата умения показаха 44 деца в три възрастови групи – малките чаровници до 4-годишна възраст, деца от 5 до 7 г., както и каките до 14 г. Гост-изпълнители на празника бяха Ралица Делийска, Мина и Вики от София, а впечатляващ поздрав с танци към домакините отправиха участнички в зумба групата на Яна Василева.
Отзивчивата публика съпровождаше с ръкопляскания темпераментните изпълнения. Най-радушно пък като че ли се посрещна общият танц на грациите.


Радостта и вълнението, с които малчуганите дариха присъстващите в залата, им се върнаха двойно при появата на Дядо Коледа и Снежанка, които раздадоха подаръци на всички. Малките гимнастички духнаха и свещичките на разкошната голяма торта, осигурена от фирма „Си Комерсиал” за ознаменуване на първата годишнина на клуба.


Треньорката Джорджия Попова или кака Джорджи, както я наричат с обич и уважение момичетата от клуба, е световна вицешампионка по естетическа групова гимнастика и е носител на много медали от национални и международни състезания.
Гости на празника бяха председателят на Общинския съвет Силвия Стойчева и управителят на зала „Самоков” Красимир Димитров.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*