Самоковски младежи отвориха сърцата си за деца във Враца /СНИМКИ/

Любомир Стамболийски и Маргарита Александрова

Финалният концерт на благотворителната кампания „Коледна приказка“ се състоя по-рано днес в читалище-паметник „Отец Паисий“. Главните организатори – младите Любомир Стамболийски, Мелани Пиргова и Боряна Димова, за трета поредна година влагат усилия, време и енергия, за да подпомогнат обитателите на Дома за деца, лишени от родителски грижи „Асен Златаров“ във Враца. Както скромно заявиха те обаче „не сме важни ние, а децата във Враца“.
Благородната акция намери пристан у сърцата на даровити младежи от града ни, които се включиха с ентусиазъм в концертната програма днес. Тя бе открита от невръстните, но по български красиви, пременени с народни носии, хороиграчи от фолклорен танцов ансамбъл „Самоков“ с ръководител Борислав Искрев. Последваха вокални изпълнения на Елена Несторова и Ивана Христова, танци на балет „Фраппе“ с ръководител Ралица Стоянова, китарен звън от ученика Стефан Илиев и неговите малки възпитаници Лъчезар Богданов, Марио Караджинов и Тодор Петров, забавни скечове на Маргарита Александрова, Крум Крумов, Любен Михайлов и Мариян Гребенчарски.
„Помагаме на дома във Враца, защото той е един от най-големите в страната със своите повече от 80 деца, а в същото време условията там съвсем не са идеални“, разясни един от инициаторите на проявата Любомир Стамболийски. Той благодари на всички присъстващи за подкрепата и на всички самоковци, които са се включили в кампанията за трета поредна година.
„Убеден съм, че ако се организират повече благотворителни кампании, условията в домовете за деца ще се подобрят значително. Те имат нужда от нашата подкрепа“, категоричен бе Стамболийски. Той благодари и на всички участници в акцията, защото, по думите му, ако от малки те се научат да помагат, доброволчеството и добротворството ще се настанят трайно в техните души.

Делян Василев

Повече снимки може да видите тук: https://www.facebook.com/pg/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=1536287569734520

Ивана Христова и Стефан Илиев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*