Самоковци участваха за трети път в поход по черноморския бряг

За трета поредна година настоящи и бивши ученици от ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ под ръководството на своята преподавателка Диана Карабожилова взеха участие в традиционния туристически поход „Черноморски бряг – 2016”.
Всички ученици – участници в похода, са членове на дружество „Рилски турист“ и участват и в много други прояви, организирани от дружеството. Походът от Бяла до Варна е най-вълнуващият за учениците по няколко причини: спи се на палатки, чудесно се съчетава ходенето по брега на морето с къпане и плаж, върви се през едни от най-красивите места по нашето Черноморие – Кара дере, Шкорпиловци, Паша дере, Камчия. А вечер се организират интересни прояви, чрез които се дава възможност на всички туристи да покажат своя талант, като пеят, танцуват, рецитират стихове.
Нептун пък – богът на морето, дава на тези, които участват в похода за първи път, морски имена.
Нашите ученици бяха най-младите участници в похода и бързо станаха любимци на всички. Туристи от цяла България се възхищаваха на доброто възпитание на младите самоковци, на тяхната дисциплина, на ентусиазма, с който вървяха по брега, и на настроението, което създаваха вечер, като пееха, играеха хора и се забавляваха.
Независимо, че за петте дни изминаха около 90 км, учениците ни не се измориха, а напротив – бяха много доволни и щастливи, изпълнени с положителни емоции.
За чудесното преживяване край морето най-сърдечно благодарим на ръководството на дружество „Рилски турист“ за осигурения превоз, както и на нашите спонсори, които ни дариха хранителни продукти, изключително необходими за участието ни в похода.

Диана Карабожилова
ръководител на туристическия клуб в ОУ “Св. св. Кирил и Методий“

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*