Самоков е най-четящият град в България, Теди Станоева – най-четящото дете

Теодора Станоева /втората отдясно/. До нея е гл. библиотекар на Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” Албена Ихтиманска.

Нашият град спечели националната кампания „Забавното лятно четене 2014”. Най-четящото дете също е самоковче – Теодора Станоева.
Резултатите от начинанието бяха обявени в края на лятната ваканция и в самото навечерие на новата учебна година на тържество пред книжния център „Гринуич” в София в присъствието на много деца, родители и гости, както и на посланиците на кампанията – актрисата Силвия Лулчева и писателите Марин Бодаков и Весела Фламбурари. Имаше музика, танци, и, разбира се, много книги.
Петият по големина град в страната – Русе, който през миналата година бе шампион в тази класация, сега остана втори в оспорваната надпревара.
От Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” в града ни с главен библиотекар Албена Ихтиманска благодариха на всички свои малки читатели за големия успех.
Теодора Станоева, която е прочела над 200 книги, е шестокласничка в СОУ „Отец Паисий”. Нейна класна ръководителка е Милена Желева. „Инициативата да участва в националната кампания си е лично нейна. В края на учебната година ги бяха водили от училището в нашата библиотека и им казали за конкурса. Трябвало да отговорят в интернет през трите летни месеци на въпроси от различни книги. Оказа се, че тя е отговорила вярно на най-много въпроси и така е избрана. Обича да чете приказки, а любима й книга е „Пипи Дългото чорапче”, сподели майката на призьорката Емилия Станоева, която до неотдавна бе наша колежка във в. „Приятел” и е член на дружеството на Съюза на българските журналисти в Самоков.
Следващата кампания „Забавното лятно четене” ще бъде догодина.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*