„Самоков” игра с “Марек Юнион-Ивкони”, зарадваха двата тима с екипировка

В приятелска среща, състояла се в “Арена Самоков”, юношите младша възраст на “Марек Юнион-Ивкони” победиха с 4:0 гейма връстниците си от “Самоков”. Двамата треньори предварително се бяха разбрали за изиграването на четири гейма, независимо от резултата преди това.
В хода на спаринга се видя, че гостите от Дупница са по-обиграни, но и нашите момчета показаха няколко хубави забивки и добри отигравания на мрежата.
Спарингът бе организиран и финансиран от сдружение “Приятели на волейбола”, което веднага след приятелския двубой зарадва с цялостна спортна екипировка и волейболни топки момчетата от двата клуба.
“Няма какво да се коментира за този вид дарения. Нашата дейност е да помага, а не да търси медийни изяви. Даряваме на клубовете топки, екипировка, мрежи, колички, изготвяме им безвъзмездно и им печелим проекти, за чиято реализация впоследствие съдействаме, организираме и финансираме изцяло контроли и т.н. Насочили сме помощта си единствено и само към школите. Нашата реклама и медии са самите деца в клубовете”, сподели след приятелския сблъсък изпълнителният директор на “Приятели на волейбола” Христо Апостолов.
Треньорът на самоковци Андрей Янчев заяви за „Приятел”, че до този момент младежите са тренирали предимно технически и физически упражнения, а тепърва предстои да се обиграят и игрово. Предвижда се в бъдеще нашите да изиграят още няколко проверки срещу тимове от Етрополе или Ихтиман.
Ето и състава на „Самоков” в мача срещу „Марек”: Георги Будинов, Милен Николов /разпределители/; Георги Александров, Димитър Луков, Любомир Йорданов /посрещачи/; Емил Гълъбов, Йордан Мазнев /център/; Валентин Малинов, Георги Протогеров, Цветан Ласкин /диагонали/; Александър Смилкин /либеро/. Неизползвани резерви – Георги Георгиев, Радослав Смилкин. За съжаление на треньора Янчев срещата пропусна най-високият ни волейболист – Алекс Стефанов, който се лекува след получена контузия.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*