Самоков приема за трети път финалите на Балканската лига на 14 и 15 април

Снимка: Марин Маринов, www.sportal.bg

Градът ни ще бъде домакин чрез зала „Самоков” на 14 и 15 април на финалната четворка на Балканската лига в нейното юбилейно 10-о издание, огласи ръководството на регионалната надпревара. Предложенията на „Рилски спортист” и на другия сигурен участник във финалите – македонският „Блокотехна” /Гевгелия/, са били най-добре обосновани. Един от големите плюсове на нашата кандидатура е била осигурената възможност за пряко излъчване на мачовете в национален ефир, каквото не е било гарантирано от македонска страна.
Това ще бъде трето домакинство на Самоков на последния етап в лигата. Припомняме, че нашите момчета спечелиха първото издание на турнира през 2009 г., а четири години по-късно се окичиха с бронзовите медали. Освен това клубът ни завърши на два пъти втори – през 2011 и 2015 г.
Последните два участника във финалната изяви за 2018 г. ще бъдат определени утре и другиден. С единия крак напред продължава „Левски Лукойл”, който има преднина от 6 т. преди домакинството си на „Тирана”. „Академик” /Пловдив/ пък ще трябва доста да се поизмъчи, за да свали пасива си от 13 пункта от първия двубой в Косово срещу местния „Башкими” от град Призрен.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*