Самоков се изяви за 4-и път на “Ваканция и СПА експо” в София

Нашата община участва за четвърти път с голям щанд в 33-ото издание на традиционното изложение „Ваканция и СПА експо”, което бе открито от министъра на туризма Николина Ангелкова на 11 февруари в столицата. Сред присъстващите бе и ски легендата Марк Жирардели.
Представянето на Самоков минава под знака на 120-годишнината на Боровец. Местни хотелиери също рекламират своите обекти. Състави от общината ни пък се включиха в програмата при официалното откриване вчера преди обяд.
На самото изложение чрез благотворителен търг ще бъдат събрани средства за издръжката на един или двама ученика от Професионалната гимназия по туризъм, които след завършването си ще останат да работят в страната.
По време на форума се състоя среща-дискусия, на която бяха обсъдени възможностите за развитие на планинския туризъм в страната ни. Представен бе опитът на австрийски курорти в това отношение.
Традиционната проява е най-големият туристически форум в България. В сегашното издание участват повече от друг път туроператори, хотелиери и национални туристически организации. Около 400 са изложителите от България и чужбина. Сред тях са над 25 браншови организации, 120 курорта и ваканционни комплекси, повече от 40 общини и др. Много от тях предлагат оферти с намаление, организират и томболи за посетителите.
Новост тази година е мащабното участие на Индонезия. За пръв път участва и туристическото ведомство на Унгария.
Изложението, което се провежда в Интер Експо Център /бул. „Цариградско шосе” 147/, ще продължи до 13 февруари, събота, включително.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*