Самоков се рекламира на „Ваканция и спа експо” в София

Община Самоков се представя с щанд по проект „Подкрепа за развитие на регионален маркетинг на туристическа дестинация Самоков, Долна баня и Сапарева баня” на 31-ото издание на „Ваканция и спа експо” в София.
Международното туристическо изложение се провежда от 13 до 15 февруари в „Интер експо център”. България се представя с национален щанд от 150 кв. м и с анимационна и дискусионна програма.

Програмата, която представи Самоков в четвъртък, на 13 февруари, бе под надслов „Танци и ритми от сърцето на планината”. Малко след тържественото откриване на изложението на сцената се изявиха мажоретен състав „Самоков” с ръководител Теменужка Янкова към читалище-паметник „Отец Паисий”, танцов състав от читалището в Доспей с ръководител Елена Ковачка и трио „Китка” от Говедарци с ръководител Даниела Георгиева. Нашите представители предизвикаха силен интерес сред гостите. Те бяха и единствени представители на трите общини, които изпълниха художествена програма.
Посетителите имаха възможността да видят и рекламния филм на фирма „Боровижън” с режисьор Георги Банчев „Дестинация Рила – четири сезона”.

Самоков и околността се рекламират още с брошури, чаши, магнити. На нашия щанд са представени и хотелиери и ресторантьори от града и Боровец. С отделен щанд в експозицията пък се включва хотел „Ястребец” – Боровец.
Посетителите, които се заинтригуват от Самоков и региона, получават полезна информация на място от ръководителката на проекта Любослава Ярловска, ръководителката на Туристическия информационен център в града ни Иванка Вукова и от други специалисти – участници в проекта, както и от представители на Долна баня и Сапарева баня.

По проекта на трите съседни общини са предвидени три участия в международни туристически борси и четири представяния в България. Участие в сегашната традиционна борса вземат 20 страни от цял свят. Общо 40 са новите участници – туристически организации, туроператори, общини, комплекси, фирми – от страната и чужбина.
На откриването на туристическата борса присъстваха кметът на общината Владимир Георгиев, заместник-кметовете Радослав Стойчев и Васил Сайменов, гл. експерт „Култура” в Общината Пепа Георгиева, както и самоковци, работещи и учещи в столицата.
Изложбените щандове са разположени в три зали с обща площ 6000 кв. м. Демонстрират се местни обичаи и традиции, организират се дискусии и дегустации. Изложението е отворено както за професионалисти, така и за широката публика.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*