Семинар събира 42-ма съдии на Боровец

Снимка: www.rilskibasket.com

Боровец ще бъде домакин на 2-дневен семинар /3 и 4 октомври/ на родните баскетболни съдии. В хотел „Ела” ще бъдат събрани общо 42-ма рефери, които ще полагат изпити преди началото на новия сезон в двете лиги за мъже и жени. Гост на семинара ще бъде лично шефът на съдийския департамент на „ФИБА Европа” Ричард Стоукс.
Освен изпитите на арбитрите, по време на семинара ще има и лекции. Треньорите на всички клубове от Националната баскетболна лига при мъжете и жените пък ще бъдат запознати с някои изменения по новите правила и с проблеми на взаимоотношенията с рефери и играчи.
Приятелската среща между „Рилски спортист” и „Берое” на 3 октомври пък ще бъде ръководена от… 12 млади съдии. На контролата ще бъде направен запис, след който специалисти и съдийски наблюдатели ще анализират и тълкуват различни ситуации от мача. Една от целите на иновативното решение е да бъдат показани пред „ФИБА Европа” качествата на младите български арбитри.
Предвид числеността на реферите се очаква голямо оживление сред запалянковците в „Арена Самоков”. Непосредствено преди проверката ще бъде представен и отборът на „Рилски спортист” за новия сезон. Очакванията са това да стане и с помощта на мултимедийна презентация от електронното табло в залата.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*