Симеон Митрев и Бетина Кичукова – сноуборд шампиони

Победителите. Снимка: Борислав Стефанов

Състезаващите се за клуб „Бороборд” Симеон Митрев и Бетина Кичукова грабнаха титлите на състезанието по слоупстайл и халфпайп Bulgarian Rookie Fest 2015 /част от World Rookie Tour/, състояло се на 31 януари и 1 февруари в Пампорово.
Мони разби конкуренцията при момчетата и се окичи със златното отличие. Добре се представи и Борислав Стоянов, който се класира пети. Треньорът Христо Ахтаподов заяви, че е изключително доволен и от 10-годишния Борис Петров, който участва за сефте в подобна надпревара и се нареди на 7-а позиция.
Основна съперничка на Бетина при момичетата пък бе нейната съотборничка Михаела Варошкина, която в крайна сметка остана втора.
В състезанието участваха и представители на Франция, Швейцария, Чехия, Румъния и Словения. Bulgarian Rookie Fest се провежда за трета година. Запознати със сноуборда споделят, че домакинството на Пампорово е голяма привилегия – надпревари от подобен ранг се организират само на още 10 писти по света.
С победата си в Пампорово Симеон Митрев спечели квота за финалите на World Rookie Tour. Преди това обаче му предстои да се пусне в кръг от Европейската купа по слоупстайл и биг еър в Сараево, Босна и Херцеговина. Бетина Кичукова и Михаела Варошкина пък ще премерят сили на кръговете от World Rookie Tour в Румъния и Гърция.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*