Скандална дузпа в края донесе победата на „Ботев” /Ихтиман/ над „Рилски спортист”

Снимка: архив

„Рилски спортист” допусна втора поредна загуба с 0:1 вследствие на реализиран гол от дузпа за противниковия тим в Югозападната Трета лига. Ако ситуацията при загубата от „Марек” преди Великден бе дело на нелепа проява на вратаря Марио Райчев, то наказателният удар при гостуването на „Ботев” в Ихтиман на 11 април бе далеч по-дискусионен. След като двата тима пропуснаха няколко изгодни положения, равностойният двубой бе решен след скандална намеса на главния арбитър в самия край на мача, в 86-ата мин. Без да има каквото и да е съприкосновение между футболисти на двата отбора и без играч на „Ботев” да е паднал и поискал дузпа, съдията отсъди най-тежкото наказание във футбола. Гостите, а и не малка част от зрителите на стадиона, изпаднаха в недоумение. Това обаче не попречи на ихтиманци да стигнат до безценни три точки в борбата за оставане в третия ешелон.
Към момента „Рилски” продължава да заема 14-о място в класирането с 28 т. и спешно се нуждае от победа при домакинството си на „Сливнишки герой” в следващия кръг на 14 април, събота, от 16 ч.
Зад самоковския състав се намират отборите на „Пирин” /ГД/ с 22 т., „Германея” /Сап. баня/ и „Ботев” /Ихт/ с по 20 т. и „Елин Пелин” със 17 пункта.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*