Слагат топлоизолация и на НУ „Станислав Доспевски”

Първият панел от топлоизолацията на НУ „Станислав Доспевски” бе положен на 19 юни от кмета Владимир Георгиев и Васил Божков, представител на „Техноком” – фирмата, спечелила обществената поръчка.
Финансиране за извършване на текущ ремонт на сградата на училището Общината е спечелила по проект „Красива България”. Заедно с топлоизолацията ще бъде направен и ремонт на фасадата на зданието, за да се подобри енергийната му ефективност. Ще се ремонтират и покривите на входовете от югоизточната страна, както и на едноетажната постройка от северозападната страна. Ремонт ще бъде извършен и на стрехите.
Стойността на проекта е 269 хил. лв. Общината осигурява 63 % от общата сума.
На церемонията на 19 юни присъстваха и председателят на Общинския съвет Силвия Стойчева, зам.-кметовете Сия Шехтанова и Васил Сайменов, секретарят на Общината Ангелина Вангелова.
Отец Георги Николов отслужи водосвет.
Кметът Георгиев изрази задоволството си, че и това хубаво училище ще има вече изолация и ще се подобрят условията за работа на учители и ученици.
Директорката на училището Мария Първанова изтъкна радостта на колектива от предстоящия ремонт, след който, освен всичко друго, учебното заведение ще придобие и по-приветлив вид и така ще допринесе за по-нататъшно облагородяване на градската среда в района на бул. „Искър”, по който всекидневно пътуват много български и чуждестранни туристи за Боровец и обратно. Първанова благодари за грижите към училището и покани всички на първия учебен ден.
В. Божков обеща, че строителите ще спазят всички норми за качество и че за 15 септември всичко ще бъде готово.
Присъстващите се почерпиха с традиционната погача и сладкиши.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*