Сложен ребус за „Рилски” при гостуването на „Струмска слава” в неделя

Въпреки навързаните три поредни победи в Югозападната Трета лига, „Рилски спортист” няма да излезе като фаворит в утрешния 11-и кръг на шампионата. Това е така, защото самоковци гостуват в Радомир на един от тимовете, които са окупирали върха в подреждането с по 24 точки – „Струмска слава”. Мачът на 16 октомври на градския стадион започва от 16 ч.
Домакините се намират в чудесна форма от началото на сезона, като печелят безпроблемно срещите в Радомир и имат едва три равенства при гостуванията си. В първото гостуване с новия треньор Воин Войнов „Рилски спортист” ще трябва да намери точния лек в защита. Нашите момчета допускат във всяко от четирите си гостувания до момента по 3 попадения във вратата си. Повод за оптимизъм все пак има, тъй като в последната си среща извън Самоков те вкараха повече, отколкото получиха, и спечелиха головата фиеста с „Велбъжд” в Кюстендил с 4:3.
Статистиката от последните десетина години показва, че трудно може да бъде прогнозиран крайния изход от двубоя. Все пак „оранжевите” имат положителен баланс – 5 победи и 3 загуби при голова разлика 11:9. Две от пораженията обаче дойдоха през миналия сезон, а особено шокираща бе загубата с класическия резултат 0:3 през пролетта на ст. „Искър”.
Очаква се двубоят в Радомир да бъде наблюдаван и от скромна самоковска агитка.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*