Спорът за границата със София продължава

Кметът Владимир Георгиев се е срещнал със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Аспарухов. Двамата са обсъдили отново границите на Община Самоков и Столична община – спорен въпрос, който не намира решение вече не години, а десетилетия.
Проблемът е свързан с точните граници на землищата на Широки дол, Горни и Долни Окол и най-вече на вилните селища Ранов дол, Татарски брод, Щъркелово гнездо и земите около яз. „Искър”.
На срещата в министерството са присъствали и представители на столичния район Панчарево, които административно трябва да обслужват спорните територии. Цялата документация обаче се намира в Община Самоков. Заинтересованите граждани са принудени да се лутат между двете администрации, когато имат нужда от издаване на някакви документи.
Предложението на кмета Георгиев е Община Самоков да стопанисва всички територии над пътя Самоков – София, който да се приеме като териториална граница. Общината няма претенции към имотите в чашката на яз. „Искър”. От самоковската администрация уточниха, че предстои да се състави контактна група, която на 12 май да вземе участие в работна среща в Столична община по проблема.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*