СУ „Отец Паисий” почете 3 март, поклони се и пред паметта на Васил Левски

Снимки: СУ “Отец Паисий”

Начало на тържествата в Самоков, посветени на 140-годишнината от Освобождението, поставиха на 1 март учениците от СУ „Отец Паисий”. И най-ценното в тази изява може би беше, че е подготвена по инициатива на Младежкия парламент в училището и вече бележи тригодишна традиция.
„До голяма степен програмата е изненада и за не малка част от учителския колектив”, заяви не без гордост директорката Лиляна Минкова.
Концертът започна с изпълнението от вокалната група на една от най-хубавите български песни – „Хубава си, моя горо”, за да се разгърне зад певците родният трибагреник от ученици в национални носии.
Водещите Ивайло Божилов и Миролюба Ташова, дванадесетокласници и ръководители на Младежкия парламент – облечени също в национални носии – като истински професионалисти рецитираха стихове за Родината и представяха участниците в концертната програма.
От сцената се заредиха стихове за България, за борбите за свобода, за националните ни герои. Заедно с вълнуващите изпълнения на малките ученици – от 1, 2 и 3 клас, на стихове и песни за Отечеството, направиха впечатление чудесните рецитации на Ева Кичева и Димана Тодорова. Изявиха се и танцовата трупа при училището, и певческият състав. Заслужени бяха аплодисментите и благодарностите за изпълненията и на участниците в танцово студио „Кати” с ръководител Катрин Митева.
Водещите благодариха на всички участници в програмата. Специални благодарности бяха отправени към училищното ръководство за подкрепата и доверието през 5-годишния период на работа на Младежкия парламент и за съдействието при подготовката за честването на националния празник за трета поредна година. Изразено бе признание и на учителите Гамалова, Михайлова, Нинова, Адирков, Стефанова, Бонева, Попова, Желева и на директорката Минкова за помощта и за вярата им във възможностите на младите хора.
„Мила Родино” ознаменува финала на концерта.

х х х

Учениците от СУ „Отец Паисий” се преклониха на 27 февруари и пред паметта на Васил Левски по повод 145-годишнината от гибелта на националния ни герой.
В актовата зала на училището бяха представени презентация и анимационен филм за живота и безсмъртното дело на великия българин. Пяха се песни, рецитираха се стихотворения. Клипчета напомниха, че младите хора от учебното заведение честват всяка година и рождения ден – 18 юли, на Апостола на свободата.
Изявата премина под надслов „Живот и дело на Васил Левски” и бе организирана от клуб „Родолюбие”, работещ по проект „Твоят час”.

Евгения Попова
Яна Василева

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*