Съставиха 61 акта за нарушения и задържаха 14 души при мащабна полицейска акция в Самоков

Много нарушения са установени по време на специализираната полицейска операция в Софийска област и специално в Самоков на 12 юли.
При проверките в два пункта за изкупуване и съхранение на отпадъци от черни и цветни метали в Самоков и Райово е констатирано, че площадките не отговарят на изискванията и са допуснати нарушения при воденето на документацията.
При инспекциите са участвали и служители на „Икономическа полиция” към Областната дирекция на МВР, както и представители на регионалната еко инспекция.
В обект за преработка и съхранение на дървесина в града ни пък е установено несъответствие в електронния дневник по отношение на наличната дървесина.
В Самоков и района са проверени общо 512 души и 395 моторни превозни средства. Съставени са 61 акта за административни нарушения и са задържани 14 души.
В мащабната акция в областта и общината са участвали и сили на жандармерията.
Общо в областта са проверени 1715 лица и 1060 моторни превозни средства. Задържани са 77 души, а издирените са шестима. За нарушения са съставени 309 акта. Проверени са 22 пункта за черни и цветни метали, 27 заложни къщи и 22 автоморги, автосервизи и депа.

Можете да харесате

1 Comment

Add yours
  1. 1
    наблюдаващ

    Защо, когато жандармерията беше в Самоков имаше тишина и спокойствие и само след няколко дни всичко си е по старому?
    Звуковият терор от циганските сватби вече не е от едно място, а от две или повече места.
    Докога ще продължава това?
    Няма ли да ги спрете?
    Не разрешителен режим, а пълна забрана за сватбите на открито.
    Има достатъчно от техните хора богати, които могат да направят закрита зала някъде накрая на махалата, там нека правят каквото искат, но този музикален терор не може да продължава повече!
    Също и забрана за изстрелването на фойерверки посред нощ, дали е 22.00 ч. или 24.00 ч. за тях е без значение, когато и колкото си поискат невъобразим шум вдигат, нарушаващ вечерното и нощното спокойствие на хора, които учат или работят.

+ Leave a Comment

*