С „Лунни лъчи” стартира коледната програма на читалище-паметник „Отец Паисий”

Вокално-инструменталният състав „Лунни лъчи” с ръководител Цветан Ангелов при читалище-паметник „Отец Паисий” даде на 14 декември старта на празничната коледно-новогодишна програма на читалището. Зрителите и слушателите в салона бяха малко /може би отчасти заради ледовитото време и хлъзгавите улици и тротоари/, но участниците в състава не снижиха гарда и се представиха в познатото си амплоа на силни изпълнители, на самодейци, които имат основателните претенции да се равняват с професионалисти в своята област. Това се усети от отзивчивата публика, която ги приветства с бурни и продължителни аплодисменти, а и с възгласи „Браво!”.
Прозвучаха коледни, естрадни и стари градски песни. Част от хората в салона припяваха на „Капят жълтите листа в гората”, „Минаха години”, „Малка къща сред полето”, „Когато луната изплува”…
Концертът приключи с коледна песен, на която заедно с възрастните се изявиха и малка певица и танцьорки. С ролята на водеща пък за пореден път се справи Ралица Стоянова.
Стоян Пашов и Георги Чапкънски – мандолина, Георги Лазаров – китара, Георги Машов – акордеон, чаровната Ирина Атанасова и Цветан Ангелов – този път „само” ръководител и вокал, успяха да създадат празнично настроение у присъстващите.
Голяма елха, Дядо Коледа и гирлянди бяха украсили сцената, от която изпълненията прозвучаха респектиращо, но и приятно, завладяващо. Не случайно съставът се завръща с отличия буквално от всеки фестивал, в който участва.
Почитателите могат да приветстват „Лунни лъчи” още веднъж на големия коледен концерт в читалището на 19 декември.

Тодор Попов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*