С „Огън и лед” запалиха светлините на коледната елха

В навечерието на Рождество Христово коледният дух се настани и в Самоков. В понеделник вечерта, на 9 декември, пред погледите на мнозина съграждани, предимно деца и младежи, голяма елха озари предпразнично централния площад „Захарий Зограф”. Всички заедно направиха последното преброяване, с финала на което изригна и зрелищна заря.
Преди това погледите на гражданството бяха привлечени от атрактивни Снежанки, пременени в светещи бели костюми, и от специалната установка за изстрелване на фойерверки.
От името на общинското ръководство зам.-кметът Васил Сайменов пожела на всички повече светлина в душите, топлина в сърцата и уют в домовете по случай наближаващите коледни и новогодишни празници.
Спазена бе и традицията тържествено да се открие сезонът на ледената пързалка. Във фестивала „Огън и лед” се изявиха красиви момичета от софийския кънки клуб „Ледени искри”, които се пързаляха на площадката с факли в ръце.

х х х

По-рано следобед в същия ден пък в читалище-паметник „Отец Паисий” гостува със свое представление частната детска куклена трупа „Илкова театър” от София.
Самоковските деца не спираха да се смеят и забавляват, гледайки разиграната пред очите им коледна приказка. В края на представлението малчуганите получиха подаръци лично от Дядо Коледа и обещаха да слушат родителите си не само около празниците и заради подаръците, а през цялата година.
Директор на гостуващия театър е доц. Катерина Илкова, дъщеря на проф. Атанас Илков – родоначалник на катедрата за куклен театър в НАТФИЗ.
„Останахме приятно изненадани от пълната зала и от държанието на децата. Те ни гледаха и слушаха с интерес и реагираха съвсем естествено и адекватно. Искрено се радваме, че ви бяхме на гости в този приятен за всички ни ден. Пожелаваме на самоковци весела Коледа и щастлива Нова година”, заявиха, впечатлени от обстановката по време на спектакъла, гостите от столицата.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*