С театър приключиха учебната година в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”

Част от даровитите млади актьори

По нестандартен начин приключи учебната година в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. В понеделник, на 16 юни, участниците в младежкото театрално студио с ръководител Мариела Павлова към училището показаха пиесата „Да живеят приказките” в читалище-паметник „Отец Паисий”.
Във фоайето на читалището пък бяха подредени изложби със снимки от работата на всички 12 клуба, работили по проект УСПЕХ /финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд/.
Учениците играха така, сякаш са отраснали на сцената. Пълният салон с техни съученици, учители и родители не ги притесни, а напротив – като че ли им подейства мотивиращо и играта им преливаше плавно и самоуверено от сцена в сцена. В „Да живеят приказките” те представиха модерен прочит на три популярни приказки – „Червената шапчица”, „Снежанка и седемте джуджета” и „Пепеляшка”. Неведнъж публиката изригваше в бурни ръкопляскания след проявите на младите актьори. Съвременните танци пък създадоха още по-приятна атмосфера.
След постановката директорът на училището Георги Панев връчи удостоверенията на завършващите ученици от средния курс, като на отличниците подари и книги. В тази дейност му помагаха учителите Диана Карабожилова и Рени Малчева.
„Благодаря на всички, които хвърлиха много труд и участваха в нашите мероприятия по проект УСПЕХ през последните три години. Особено сме щастливи, че Министерството на образованието и науката ни отпусна още една година за извънкласните дейности”, заяви г-н Панев. Той пожела на завършващите седмокласници да бъдат приети в желаните от тях паралелки и да бъдат много щастливи.

Делян Василев

Директорът Георги Панев поздрави присъстващите. При награждаването му помагаха преподавателките Диана Карабожилова и Рени Малчева.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*