Театър „Веселушко” готви благотворителни представления

Детско-юношеският театър „Веселушко” с режисьор Весела Колешанова е готов с новия си спектакъл „Слънчев лъч” по едноименната пиеса на румънския автор Александър Попеску. Предстоящите спектакли ще са благотворителни, в помощ на деца, нуждаещи се от операция, с увреждания и сираци.
Артистите са ученици от ПГ „Константин Фотинов” – Ивана Христова, Вероника Георгиева, Нели Веселинова, Радослав Раковски и Николай Войнов. А пиесата… Самотно мишле живее в празно мазе, няма си приятели, а и котаракът го дебне отгоре. Порцеланова балеринка, която паднала при танц и си счупила крака, била захвърлена като непотребна вещ в същото мазе. Ще я спечели ли мишлето за приятел? И какво ще стане по-нататък? Заповядайте на спектакъла и ще разберете…
Представленията ще бъдат в Младежкия дом, като датите и часовете им /сутрин или следобед/ ще се уточняват с представители на училищата. С допълнителните столове залата побира 90 зрители. Спектакълът трае около 50 минути. Входът е 2 лв., които ще се пускат в специално приготвена и запечатана кутия. „Ако някой пусне повече, няма да се сърдим”, добавиха от актьорския колектив – инициатор на благородното начинание.
Справки и заявки за представленията могат да се правят в Младежкия дом, на тел. 6-68-96, Латинка Щъркелова.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*