Теглят в понеделник жребия за Купата при мъжете

„Рилски спортист“ ще разбере съперника си в турнира за Купата на България в понеделник, 17 февруари. Тогава ще бъде теглен жребият за четвъртфиналната фаза на престижната надпревара, като сред възможните противници на нашите са шампионът „Лукойл Академик“, вицешампионите от „Левски“, хитът на първенството до момента „Черно море“ и „Балкан“ на Аце Тодоров.
Жребият ще бъде дирижиран, според класирането на отборите в Националната баскетболна лига до момента. Както се и очакваше, предвид лошата си серия, „Рилски“ няма как да мръдне от 6-ото място в подреждането, което означава, че ще бъде поставен във втора урна. Там са още съставите на „Ямбол“, „Спартак“ /Пл/, „Черноморец“ и „Берое“.
Тъй като тазгодишният шампионат е с 9 участника, черноморци и тимът от Стара Загора ще се срещнат на два пъти при разменено гостуване, за да излъчат осмия отбор в проявата.
Турнирът на финалната осмица ще бъде в столичната зала „Универсиада“ от 27 февруари до 2 март.
В миналогодишното състезание „Р. спортист“ стигна до бронзовите медали. Селекцията на Росен Барчовски тогава първо потопи „Ямбол“, след това измъчи до краен предел големия фаворит „Лукойл Академик“ /2:3/, а в спора за 3-ото място се справи с традиционно неудобния си съперник „Балкан“.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*