Теди Динева с 22 точки срещу Англия, националките бият 77:61

Изгряващата звезда на “Рилски спортист” Теодора Динева бе с основен принос за успеха на девойките на България със 77:61 над Англия на “Евро 2014” по баскетбол /дивизия Б/ в Орадеа, Румъния. Динева избухна с 22 точки, 4 борби и 4 асистенции, като заедно със съотборничката си Борислава Христова /27 точки/ бе най-добра за своите. Родената в Дупница Теди започна в стартовия състав и престоя на игрището общо 32 минути, като оформи КПД от 18 пункта.
Другите две представителки на “Рилски” в националната гарнитура – Николета Бандрова и Мария Балабанова, започнаха двубоя от пейката, но впоследствие записаха игрово време.
Победата над тима от Албиона позволи на “трикольорките” да финишират седми в крайното класиране в дивизия Б, което означава, че националките са 23-и в Европа. Както е известно, в дивизия А участват най-добрите 16 състава на Стария континент.
Срещу островитянките нашите направиха своя удар в края на втория период, когато се откъснаха чувствително в резултата, а след това с лекота удържаха преднината си.
Българките изгубиха борбата под коша /33:54/, но пък извадиха по-точен мерник от линията за наказателни удари /63:41 %/, а и бяха по-концентрирани при изстрелите си от зоната за 2 точки – 42:31 %. Освен това Динева и компания направиха 19 грешки срещу цели 30 на противничките им.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*