Теменужка Богданова стана “Мениджър за един ден” на Агенцията за инвестиции

Както „Приятел” вече съобщи, 14 ученика от икономическите паралелки с учители Биляна Стамова и Цветелина Николова от ПТГ „Никола Вапцаров” участваха в националната инициатива на „Джуниър Ачийвмънт” „Мениджър за един ден”. Начинанието бе на 17 ноември – по време на Световната седмица по предприемачество.
Продължаваме да ви запознаваме с мненията на бъдещите самоковски предприемачи, като сега е ред на Теменужка Богданова.
“Бях одобрена за поста – специалист „Маркетинг и инвестиционно обслужване“ в БАИ /Българската агенция за инвестиции/. Реших да се запиша, защото се интересувам от маркетинг и искам да уча маркетинг в УНСС /Университета за национално и световно стопанство/. Много ученици, участвали в тази програма, продължавали да поддържат връзка с фирмите и след дипломирането си започвали работа в тях. Постепенно напредвали в кариерата. Надявам се някой ден и аз да стана част от БАИ.
Останах много доволна от работата в агенцията и отношението на служителите към мен. Запознаха ни всеки поотделно с професията, с длъжностите. Там работят точно 27 човека и всеки се труди като за трима. Благодарение на тях България е на едно от първите места по инвестиране. Това е много добре за нас при положение, че агенцията има само един офис и той е в София. БАИ се занимава с популяризирането на България като едно от най-благоприятните места за инвестиране. Работят предимно с чуждестранни инвеститори – от Китай, Холандия и др. България е едно от най-добрите места за инвестиране, защото тук са едни от най-ниските и непроменливи данъци. Разбрах по какъв начин ,чрез инвестиране, в страната ни може да се вземе българско местожителство, което е доста трудно. Изпълнителният директор Стамен Янев ми връчи сертификат за постижение. Радвам се, че макар и за един ден, бях част от този екип.”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*