Тервел Пулев ще се боксира на Европейското в Самоков

Братът на най-добрия български професионален боксьор Кубрат Пулев – Тервел Пулев, ще се боксира на европейското първенство за мъже, което ще се състои от 6 до 15 август в „Арена Самоков”. Бронзовият медалист от олимпиадата в Лондон през 2012 г. ще се състезава в кат. до 91 кг.
Форумът, в който ще участват над 250 боксьори, е и квалификация за световния шампионат, който ще се проведе през октомври в катарската столица Доха. Първите 6 от всяка от 10-те категории ще получат право да боксират в Катар, където пък ще се дават първите при аматьорите визи за олимпиадата в Рио де Жанейро, Бразилия, през 2016 г.
Преди Евро 2015 нашите национали са на подготовка в Боровец. От 26 юли до 5 август те участват в международен лагер заедно с тимовете на Бразилия, Испания, Турция, Литва и Латвия.
Родни боксьори ще има във всяка от 10-те категории на турнира. С най-големи надежди са натоварени носителят на купа „Странджа 2015” Симеон Чамов /кат. до 69 кг/, Даниел Асенов /кат. до 52 кг/ и Айрин Исметов /кат. до 64 кг/.
Главният треньор на националите Михаил Таков благодари междувременно на президента на федерацията по бокс Красимир Инински, че в лагера в нашия курорт са се включили и повечето лични треньори на състезателите. М. Таков изрази надежда, че и при третото домакинство на България на континентален шампионат страната ни ще успее да спечели медали.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*