Топатлети ще защитават титлите си на европейското в Боровец в неделя

Двама топатлети ще защитават титлите си на европейското първенство по крос кънтри, което ще се състои в м. Широката поляна в Боровец в неделя, на 14 декември, от 10 ч.
Общо четирима шампиони от миналогодишното издание на надпреварата пък пристигат в България. Асът на Турция Алемайеху Безабех ще пробва да дублира златния си медал от “Евро 2013” в Белград при мъжете. Същото ще се опита да стори и французойката София Дуарте при жените. Шампионът в кроса при юношите Али Кая (Турция) ще бяга при мъжете, а първата при девойките от 2013 г. Емелия Горечка (Великобритания) ще тича при девойките под 23 г.
Вицешампионът при младежите до 23 г. от миналата година Митко Ценов ще бяга в същата възрастова група без шампиона от Белград Петер-Ян Ханес (Белгия) и третия Горан Церовач (Сърбия), които пропускат турнира по различни причини. При това положение основните съперници на Ценов за място в тройката ще бъдат сребърният медалист от миналата година Исаак Кимели (Белгия) и бронзовият – Михаил Стрелков от Русия.
Своето място под слънцето ще търсят при девойките и две от звездите на самоковския клуб “Рилски атлет” – Ивана Аджова и Веселина Алинска.
Междувременно в курорта вече пристигнаха медалите за най-голямото атлетическо събитие в България за 2014-а г. Дизайнът им е на Европейската атлетика, а са изработени в Словения. В общо 6-те дисциплини и в отборните надпревари ще бъдат раздадени внушителните 132 отличия.
Началото на шампионата ще бъде дадено в 10 ч. в неделя. Входът за зрители е безплатен. На откриването се очаква да присъстват кметът на Самоковска община и почетен председател на организационния комитет на шампионата Владимир Георгиев, президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, много представители на Международната федерация по лека атлетика, спортни величия от България и чужбина.
Общината организира безплатен транспорт за зрителите от града ни до Широката поляна край Боровец и обратно. Автобусите ще тръгват от паркинга пред зала „Арена Самоков” на 14 декември в 10, 11 и 12 ч. и обратно след приключване на надпреварата около 15 ч.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*