Трио самоковци на лагер в Австрийските Алпи

Триково изпълнение на Петър Гьошарков по време на лагера в Австрия

Самоковските сноубордисти от клуб „Бороборд“ Петър Гьошарков, Симеон Митрев и Михаела Варошкина заминаха, заедно с част от националния отбор на страната и треньора Христо Ахтаподов, на първи подготвителен лагер за предстоящия сезон в Дахщайн, Австрия.
Тримата се намират в отлична форма, а доказателство за това са няколкото им върхови класирания през сезона. С изявите си особено изпъква Гьошарков, който през март се класира шести в дисциплината слоупстайл в надпреварата от Световния сноуборд тур в Пампорово. Освен това 18-годишният талант зае две пети места в стартовете за Европейската купа, а за Световната купа във Валмаленко, Италия, отново се нареди сред най-добрите в слоупстайла.
Старшията Ахтаподов сподели, че условията и скоковете в сноупарка в Дахщайн на 2700 метра надморска височина са в перфектно състояние и сноубордистите работят усилено за усъвършенстване и подобряване на състезателните си рънове.
Очаква се през предстоящия зимен сезон националите да вземат участие в световния шампионат за юноши в Китай, световното първенство за мъже в Австрия, както и в състезанията за Световната купа.
„Пожелаваме на всички спортисти успешен и безавариен сезон, хубаво време, и им стискаме палци за още по-предни класирания“, коментираха от ръководството на националния тим.

Симеон Митрев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*