Трудова борса събра 22 работодатели и 103 безработни

Общо 22 работодатели и 103 безработни се явиха на трудовата борса, организирана на 26 октомври в хотел „Арена” по инициатива на Бюрото по труда. Обявени бяха 60 свободни работни места. През ноември и декември ще се обявят още 80, допълниха от бюрото.
„Вие сте гръбнакът на икономиката в района, вие осигурявате средствата, за да имаме субсидирана заетост. Винаги сме работили с вас професионално и открито, защото имаме една цел – да удовлетворим вашите потребности от работна сила, а търсещите работа лица да намерят своето място и да се почувстват полезни за себе си и за своите семейства”, обърна се към работодателите директорката на Бюрото по труда Венета Галева.
Зам.-кметът Люба Кленова изтъкна, че щом за поредна година се организира трудова борса, значи има ефект от нея. Тя изрази удовлетворението си, че повечето присъстващи работодатели са от сферата на туризма – този така важен за самоковската икономика отрасъл. „Надявам се борсата да стане работеща формула за осигуряване на работна ръка и работни места, както и за активен диалог между двете страни. Дано всеки намери това, за което е дошъл”, пожела Кленова.
Тук бе и Полина Маринова, директор на Регионалната служба по заетостта в София.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*