Туристите-ветерани празнувахме на Предела

Снимка: www.blagoevgrad.eu

Традиционният събор на туристите-ветерани от страната се състоя на Предела в събота, на 12 юли. Участвахме и ние – 50 ветерани от Самоков и района.
„Стареем, белеем и все пак не смеем/ да сложиме край на страстта./ Едва се крепиме и все пак крещиме:/ „Ура, да живее любовта!…” – с това свое стихотворение, пресътворено в песен, Славка Чистовска поздрави всички събрали се.
Председателката на клуба на ветераните при дружество „Рилски турист” Мария Митева пожела „…нека още дълги години да се срещаме по планинските пътеки” и завърши с традиционния призив: „Ехо-о-о!…”
С няколко песни се изяви групата към клуба ни – Славка Чистовска, Мария Митева, Йорданка Караджичкова, Вера Симчева, Василка Чешмеджиева, Латинка Трохарова, Венета Върбева, Петра Малканова, Васил Димитров, Зорка Дечева, Венета Чучукова. С много силни ръкопляскания бе посрещнато от присъстващите изпълнението на „Мальовица”. Стари самоковски песни представиха Васил Димитров и Латинка Трохарова. Пяха и самодейки от Клисура.
Чухме стихотворения, песни, хумор и от ветераните от Петрич и Благоевград, от София и Дупница, от градове от Северна България и от другаде.
Тържеството завърши с другарски обяд и волна програма, хора и наздравици.

Йорданка Караджичкова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*